Waarom bamboe en geen katoen?

De bamboe vezel is ronder, waardoor er minder weerstand ontstaat. De garens kunnen hierdoor gladder gemaakt worden, wat lijdt tot een ultrazachte stof. Daarnaast is de bamboe stof hygiënischer en verkoelender dan textiel gemaakt van katoen.

Waarom is bamboe duurzaam?

Bamboe groeit erg snel en er zijn geen pesticiden nodig. Na het oogsten van de bamboe planten, groeien deze weer door. Bossen hoeven voor een bamboe plantage niet gekapt te worden.

Draag ik bij aan het milieu als ik kies voor bamboe producten?

Doordat de bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn en de bamboe planten ook meer koolstofmonoxide absorberen is bamboe duurzaam en veel minder milieu vervuilend.

Wat zijn de voordelen van bamboe?

Bamboe kent vele voordelen. Bamboe luchtzuiverend en is er weinig grond nodig voor een bamboe plantage. Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde en groeit na het kappen weer direct aan. De bamboe stof voelt zijdezacht aan en sluit aan op het lichaam. Bamboe heeft een antibacteriële werking wat de hygiëne bevordert.

Blijft er genoeg bamboe over voor de panda?

Doordat bamboe snel aangroeit en weinig ruimte nodig heeft, is er voldoende eten voor de panda’s. Daarnaast groeit bamboe het gehele jaar door, waardoor er altijd eten te vinden is. Wist je dat een reuzenpanda wel vijftig kilo bamboe per dag eet.