Bandoo Blog

Lees onze blog voor meer informatie over bamboe.

FAQ

Waarom bamboe en geen katoen?

De bamboe vezel is ronder, waardoor er minder weerstand ontstaat. De garen kunnen hierdoor gladder gemaakt worden, wat lijdt tot een ultrazachte en comfortabele stof. Daarnaast is de bamboe stof hygiënischer en verkoelender dan textiel gemaakt van katoen.

Waarom is bamboe duurzaam?

Bamboe groeit erg snel en er zijn geen pesticiden nodig. Na het oogsten van de bamboe planten, groeien deze weer door. Bovendien wordt er 60% minder water gebruikt om bamboe textiel te fabriceren.

Draag ik bij aan het milieu als ik kies voor bamboe producten?

Doordat de bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn en de bamboe planten ook meer koolstofmonoxide absorberen is bamboe duurzaam en veel minder milieu vervuilend. Door het kiezen voor bamboe producten draag je dus zeker een steentje bij!

Wat zijn de voordelen van bamboe?

Bamboe kent vele voordelen. Bamboe is lucht zuiverend en is er weinig grond nodig voor een bamboe plantage. Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde en groeit na het kappen weer direct aan. De bamboe stof voelt zijdezacht aan en sluit perfect aan op het lichaam. Bamboe heeft een antibacteriële werking wat de hygiëne bevordert.

Blijft er genoeg bamboe over voor de panda?

– Al onze producten worden gemaakt van de grote bamboesoort Moso. De panda’s eten voornamelijk de laaghangende bamboesoorten. Bovendien groeit bamboe het gehele jaar door, waardoor er altijd voldoende is. Wist je dat een reuzenpanda wel vijftig kilo bamboe per dag eet?